Ηome · Forum · Chat · Dating · Members · Photos · Video · Τάβλι · Games · Links · Faq · Contact  
Παρωνύμιο Συνθηματικό
ΓενικάΠροσωπικάΈρωτας-Σχέσεις-ΦιλίαΛογοτεχνική ΓωνιάΕπιστήμεςΚοινωνία-ΠολιτικήΑθλητικά ΘέματαΗ Κουζίνα της ΓιαγιάςΨυχαγωγίαΔιάφορα Θέματα
ΑνακοινώσειςΑναζήτηση ΘεμάτωνΚανόνες ForumLive Support
Ας ΣυστηθούμεΑς Ευχηθούμε
Ερωτικές σχέσεις-ΣεξΣχέσεις-ΦιλίαΓονείς-Παιδιά
Λογοτεχνικές ιδέεςΠοίησηΒιβλία-Εκδόσεις
Φιλοσοφία-Εσωτ.ΓνώσηΨυχολογίαΕναλλακτικές απόψειςΤεχνολογία-Διαδίκτυο
Κοινωνία-ΠεριβάλλονΠολιτική-ΚράτοςΙστορία-Πολιτισμός
Ποδόσφαιρο-ΜπάσκετΑθλητική ενημέρωσηΑυτοκίνητο-Μηχανή
Συνταγές μαγειρικήςΥγεία-ΔιατροφήCocktails-Ποτά
Cine-Θέατρο-TVΑνέκδοτα-XιούμορΜουσικές αναζητήσειςΠαιδότοπος
Διάφορα θέματαΓυναίκα-ΟμορφιάΠερίπτερο
GrLove.Com :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - ''Το άλλο Φύλο''...
''Το άλλο Φύλο''...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    GrLove.Com Αρχική σελίδα -> Ψυχολογία
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
pixie
Moderator
Moderator

Ένταξη: Feb 21, 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 26, 2008 9:19    Θέμα δημοσίευσης: ''Το άλλο Φύλο''... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η εποχή που ο Χένρικ Ίψεν έγραφε το συνταρακτικό έργο του ''Νόρα ή 'Ενα Κουκλόσπιτο'',έχει ευτυχώς περάσει! Η σύγχρονη γυναίκα δεν είναι πιά μια κούκλα στο σπίτι ενός αυταρχικού άντρα..
Κι όμως, φαίνεται πως έχουν μείνει κάποια κατάλοιπα αυτού του παρελθόντος, που ακόμα τα πολεμούν οι φεμινίστριες αλλά, το ίδιο, και οι φιλελεύθεροι άντρες..
Η προσωπική αξία της γυναίκας, σαφώς αναγνωρίζεται πλέον..

Παρόλα αυτά, σε έρευνες που έγιναν πρόσφατα στις ΗΠΑ, το 90% των κοριτσιών, απάντησαν πως θα ήθελαν να είναι αγόρια. Με τα αγόρια συνέβη το αντίθετο, μόνο κατά ένα παράξενο ποσοστό 10% θα ήθελαν να είναι κορίτσια..
Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ ονομάζει, στο περίφημο έργο της, τις γυναίκες με την πικρή διατύπωση 'το άλλο φύλο'..
'Ισως οι άντρες δεν κατάφεραν, κατά βάθος, ακόμη να παραχωρήσουν στη γυναίκα την ίδια θέση.'Ισως δεν έχουν καταλάβει πως έτσι κάνουν κακό στον ίδιο τον εαυτό τους, γιατί η παραγκωνισμένη και πληγωμένη στο αίσθημα της προσωπικής της αξίας γυναίκα, αναπτύσσει μία εσωτερική διαμαρτυρία. Μία διαμαρτυρία που μπορεί να εκφραστεί με χίλιες δυό μορφές - σαν σεξουαλική ψυχρότητα, σαν κατάθλιψη, σαν αίσθημα κατωτερότητας, σαν αδιαφορία απέναντι στα ενδιαφέροντα του άντρα..

Θα πρέπει λοιπόν να τεθεί ένα τέρμα σ'αυτή την κακή κληρονομιά, θα πρέπει να διαγραφεί για πάντα αυτή η αβάσιμη προκατάληψη για την ανωτερότητα του άντρα..
Θα πρέπει, τα σημερινά κορίτσια, να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνο κορίτσια, αλλά σε πρώτη γραμμή είναι άνθρωποι και όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν αποκτηθεί εξ ίσου και γιαυτά!

Κι ας μου επιτραπεί μία ερώτηση προς τους άντρες..
Αναρωτηθήκατε ποτέ, μήπως ο κάθε παραγκωνισμός της γυναίκας, έχει τελικά αντίκτυπο και συνέπειες στη δική σας αισθηματική και ψυχική ζωή?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
tuiti

Ένταξη: Aug 24, 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 27, 2008 20:10    Θέμα δημοσίευσης: Re: ''Το άλλο Φύλο''... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Pixie ωραια τα γραφεις, αλλα αντε εσυ να πεισεις τους αλλους ότι ετσι ειναι, και βεβαια το δυσκολοτερο ειναι να πεισουμε τους εαυτους μας πρωτα απο ολα, για να πεισθουν και οι αλλοι στην συνεχεια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
pixie
Moderator
Moderator

Ένταξη: Feb 21, 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 9:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ζούμε για να πείσουμε κανέναν, tuiti.. Ζούμε υπερήφανα και αφήνουμε το αποτύπωμά μας με αξιοπρέπεια!

Καλοί είναι όλοι τους, αλλά εμείς είμαστε καλύτερες! Η καθεμιά μας που σέβεται και αγαπάει τον εαυτό της, εννοώ, και τον προβάλλει με την ευπρέπεια και την αξία της πραγματικής γυναίκας..

'Οσο για τις υπόλοιπες με τη θυματική ψυχολογία που σέρνονται, που κακοποιούνται συναισθηματικά, που γίνονται δούλες σεξουαλικά ή αναλώνονται με τις ώρες στη φιλοσοφία του κερατά, κλπ.είμαι πεπεισμένη ότι μάλλον γεύονται την γοητεία της επιλογής τους!
'Η μάλλον δεν έχουν ωριμάσει ακόμα ώστε να αντιληφθούν ότι, σε επίπεδο ατομικής συνείδησης, μόνος του ολοκληρώνεται κανείς και με προσωπικό κόστος κατακτώνται όλα!
Κι ύστερα? 'Υστερα μοιράζεται ουσιαστικά.. Και κυρίως συνειδητά..
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
tuiti

Ένταξη: Aug 24, 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 13:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχεις δίκιο pixie, χρειάζεται ωριμότητα για να βγάλεις τον πραγματικό εαυτό σου και ως γυναίκα να διεκδικήσεις την αξία που σου πρέπει. Και για να γίνω παραστατική, είναι σαν να σηκώνεις το μανίκι και να βάζεις το χέρι σου βαθιά μέσα σένα βαρέλι γεμάτο με λάσπη, για να βγάλεις τον χρυσό που βρίσκεται στον πάτο, προς τα έξω.. Κάπως έτσι χτίζεις και αναδεικνύεις την προσωπικότητά σου, με κόστος, δύναμη, θάρρος.
Κόστος, γιατί στην προσπάθεια σου αυτή χάνεις ανθρώπους, φιλίες, σχέσεις, ενίοτε και την υλική σου ευδαιμονία.
Δύναμη, γιατί συνήθως πονάει το να δεις κατάματα αυτό που κρύβεις μέσα σου και θάρρος για να κάνεις τα παραπάνω δυο. Τώρα, μετά από όλα αυτά σκέφτεσαι, είμαι ευτυχισμένη, ήμουν ευτυχισμένη, τι γίνεται τώρα; Πότε ήμουν καλύτερα, πριν ή μετά ;
Δεν ξέρω αν γνωρίζετε τον μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνος, γιατί αυτό που θα πω έχει άμεση σχέση… μήπως τελικά ήμουν καλύτερα μέσα στην σπηλιά, όταν ζούσα μέσα στην άγνοια μου;
Βέβαια, όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν αγάπη πραγματική για τον εαυτό μας, και τελικά νομίζω ότι εάν την έχεις, όταν καταφέρεις και βγεις από την σπηλιά, και φτάσεις στην άκρη του νήματος βρίσκοντας τον πραγματικό σου εαυτό, τότε δεν θα αναρωτιέσαι αν άξιζε η προσπάθεια, θα είσαι σίγουρη ότι άξιζε.
Οπότε είναι περισσότερο ρητορική η ερώτηση μου… απλώς, την θέτω και σαν αφορμή για σκέψη, αλλά και για να δω αν τελικά έφτασαν και άλλοι στο ίδιο δίλημμα με μένα…
Φιλικά, tuiti
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    GrLove.Com Αρχική σελίδα -> Ψυχολογία Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη: