Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 25, 2008 22:28 Θέμα δημοσίευσης:
Πριν από μερικά χρόνια, έπεσε στα χέρια μου μία έρευνα της Γαλλίδας Marcelle Auclair, η οποία περιγράφει στο βιβλίο της ''Θανατηφόρα Σιωπή'' τις θλιβερές συνέπειες της ανεπαρκούς διαφώτισης σχετικά με την μητρότητα!
Η μητρότητα έχει θεωρηθεί από χιλιετηρίδες σαν το νόημα και το σύμβολο της γυναικείας ζωής. Όταν η γυναίκα αποκτούσε παιδί, σήμαινε πως είχε εκπληρώσει τον σκοπό της ζωής της..
Οι γλώσσες ολων των λαών εξυμνούν τη μητρότητα σαν κάτι ωραίο που ενέχει μεγαλείο. Οι ίδιες οι γυναίκες οδηγούνται συχνά από το αίσθημα ότι μόνο με την ύπαρξη παιδιών δικαιολογούν απόλυτα την ύπαρξή τους..
'Εχει χαραχτεί λοιπόν, λανθασμένα, η εντύπωση ότι γυναίκα και μητέρα είναι κάτι ταυτόσημο!
Ναι, αλλά με μία τέτοια αντίληψη θα αδικούσαμε πολυάριθμες, αξιόλογες, πολύτιμες γυναίκες..
Η μητρότητα είναι μία από τις δυνατότητες της γυναικείας ζωής, πραγματικά μία πολύ θαυμάσια δυνατότητα..
Αλλά για να πραγματοποιηθεί αυτή η ευκαιρία της ανθρώπινης ανάπτυξης, πρέπει πρώτα να υπάρχουν και οι κατάλληλες προυποθέσεις!
Συνεπώς η μητρότητα πρέπει να είναι εκούσια και επιθυμητή..
Διαφορετικά.. Με ποιό δικαίωμα φέρνεις στον κόσμο ένα παιδί?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 25, 2008 22:52 Θέμα δημοσίευσης:
pixie έγραψε:
......'Εχει χαραχτεί λοιπόν, λανθασμένα, η εντύπωση ότι γυναίκα και μητέρα είναι κάτι ταυτόσημο!
Ναι, αλλά με μία τέτοια αντίληψη θα αδικούσαμε πολυάριθμες, αξιόλογες, πολύτιμες γυναίκες......
....οι οποίες ? Αποφάσισαν να θυσιάσουν ουσιαστικά την γεννεσιουργό πλευρά τους στον βωμό της καριέρα τους?
Στον βωμό των επιτευγμάτων της επιστήμης ?
Στον βωμό της συγγραφής βιβλίων ?
Αναρωτιέμαι, ξωτικό μου...Αν οι μητέρες αυτών των πολυάριθμων , αξιόλογων, πολύτιμων γυναικών αποφάσιζαν να μην τεκνοποιήσουν, πόσα πράγματα δεν θα γνωρίζαμε....
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 25, 2008 23:26 Θέμα δημοσίευσης:
Magissa.. Με το σχόλιό μου αυτό, αναφέρομαι επίσης στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να ζουν μέσα στην απόλυτη συνειδητότητά τους, άρα σαφώς μιλάμε για εσωτερικά καλλιεργημένα όντα με αξιόλογη πορεία, που δεν κατάφεραν να γίνουν μητέρες, όχι από επιλογή, αλλά από μία ιδιοτροπία της φύσης που δεν τους το επέτρεψε.. Παρόλη την προσπάθεια και τη λαχτάρα για κάτι τέτοιο!
Κι επίσης θέλω να σχολιάσω, ότι θα έπρεπε να υπάρχει μέριμνα για την αθλιότητα και την κακοποίηση της μητρότητας εκ μέρους κάποιων ανεύθυνων γυναικών, που ενώ καλούνται να γεννήσουν και να εισάγουν στη συνέχεια το παιδί στη ζωή, είτε το θεωρουν ως δυστύχημα, είτε δεν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν..
Και εννοώ ότι θα έπρεπε να υπαρχει τρόπος ψυχολογικής εκπαίδευσης της μητέρας κι όχι απλά ως 'προαιρετικό μάθημα' για κάποιες με προοδευτικό τρόπο σκέψης..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 25, 2008 23:39 Θέμα δημοσίευσης:
Μα ξωτικό μου, φυσικά και δεν θα κατηγορούσε κανείς, πιστεύω, καμιά γυναίκα που από μια ...ιδιοτροπία της φύσης δεν κατόρθωσε να αποκτήσει παιδιά.
Σίγουρα όμως -εγώ- δεν θα χάριζα απλόχερα δικαιολογία σε καμία πολύτιμη, αξιόλογη που συνειδητά θυσίασε την μητρότητα χρησιμοποιώντας μάλιστα ως ασπίδα, προσωπικά ή κοινωνικά ή παγκόσμια επιτεύγματα.
Το κομμάτι της μέριμνας και την εκπαίδευσης είναι τεράστιο.
Όπως και το κομμάτι των τύψεων που όντως ταλανίζει γυναίκες που λείπουν ώρες από το σπίτι τους, στην δουλειά τους, όχι για κάποιο επίτευγμα αλλά για να μπορέσουν να συνεισφέρουν κι αυτές στο οικογενειακό κομπόδεμα.
'Ισως τελικά, να χρειαζόμαστε εκπαίδευση ως άνθρωποι, ανεξαρτήτου φύλου.
Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 26, 2008 0:06 Θέμα δημοσίευσης:
Σωστά.. Είναι μεγάλο θέμα.. Ας φανταστούμε όμως πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα, αν υπήρχε δραστικότερη ψυχική προστασία με την εκπαίδευση των μητέρων!
Η μητέρα έχει μία από τις ωραιότερες, αλλά και μία από τις δυσκολότερες ασχολίες.Για να μην αποτύχει σ΄αυτές, θα πρέπει να προετοιμαστει, λογικά, προσεχτικά..
'Ολες οι κατοπινές μορφές της νευρικότητας και πολλές ψυχοσωματικές αρρώστιες και τραύματα από ψυχολογική αγνοια, θα είχαν αποφευχθεί, αν οι μητέρες καταλάβαιναν καλύτερα τα παιδιά τους.. Αν ήξεραν εναν τρόπο να συνεργαστούν μαζί τους και να συνεκτιμήσουν τις ανάγκες τους..
'Ισως τότε, θα ήταν σε θέση να ανατρέφουν ευτυχισμένους και ικανούς για την κοινωνία ανθρώπους..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσιεύθηκε: Τρι Αύγ 26, 2008 0:16 Θέμα δημοσίευσης:
Μα ξωτικό μου, εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά το μόνο που χρειάζονται - μετά την τροφή για λόγους επιβίωσης- είναι η ΑΓΑΠΗ.
Και αυτή, δεν είναι προτέρημα ή επιδιωκόμενο μόνο της μάνας.
Μα μήτε και "υποχρέωσή της".
Η μάνα ουσιαστικά -κι ας μου επιτραπεί ο όρος- ξερνάει αγάπη στα παιδιά της.
Τα παιδιά μας θέλουν αγάπη.
Αν την λάβουν, θα είναι ασφαλή.
Αν την λάβουν, θα μάθουν να την αναγνωρίζουν και σε άλλες πτυχές της ζωής τους.
Αν την λάβουν, θα θελήσουν να την μεταδώσουν.
Αν την λάβουν, θα είναι ευτυχισμένα.
Και δυστυχώς, ή ευτυχώς, η αγάπη δεν "διδάσκεται" με σεμινάρια και με βιβλία.
Η αγάπη μεταλαμπαδεύεται. Σαν πνοή καθαρού αέρα που κάποιος την φυσάει μέσα μας !
Με πρώτο, την ίδια μας την μάνα.
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 28, 2008 10:36 Θέμα δημοσίευσης:
Loipon Georgia mou i mitrotita einai to pio gluko sunaisthima sto kosmo!Den kserei kaneis pws tha niwsei para mono otan niwsei to prwto klwtsima stin koilia kai tin prwti klwtsia!
Kai egw me ton antra mou eixame amfibolies an eprepe i oxi na kratisoume tin mikri.meta apo mia eilikrinh suzutisi me tin gunaikologo mou telika tin kratisame!Molis tin prwtoantikrise oles oi amfibolies pou eixe eksefanistikan!
den mporw na pw oti eimai kata ton ektrwsewn giati anagkastika na kanw mia se mikroteri polu ilikia an kai den to ithela!
Opote katalabaineis agapiti mou oti i mitrotita einai kati to polu gluko kai trufero kai eite niwtheis etoimos eite oxi sto telos den tha to metaniwseis!
Δημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 01, 2008 13:42 Θέμα δημοσίευσης:
agapi_026 έγραψε:
kokoi έγραψε:
Κανεις δεν ξερει να ειναι γονιος πριν γινει!!! Ακομα και οταν γινει, δεν ειναι σιγουρος αν μεγαλωνει σωστα τα παιδια του.Υπαρχουν πολλοι τροποι για να μη γινει καποιος γονιος.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.Δεν ειναι λοιπον αδικο να υπαρχουν καποιοι που κανουν τοσες αποτυχημενες προσπαθειες να γινουν γονεις και δεν μπορουν και καποιοι αλλοι να πεταν μωρα στα σκουπιδια ??Μπηκε ποτε κανεις στην διαδικασια να σκεφτει τι νιωθει μια γυναικα που δεν μπορει να τεκνοποιησει οταν ακουει για εκτρωσεις ?? Και συγνωμη δλδ, οταν γουσταρουμε ειναι καλα?Ποιας πραξης αποτελεσμα ειναι τα παιδια ?? Εχω πολλα να πω αλλα καλυτερα μην αρχισω,το τελειωνω λεγοντας οτι αν καποια δεν θελει να κρατησει ενα παιδι το καλυτερο που μπορει να κανει ειναι να το γεννησει και να δωσει χαρα σε αλλους ανθρωπους που δεν μπορουν να τεκνοποιησουν...και πιστεψε με ειναι πολλοι αυτοι οι ανθρωποι.!!!
Sunfwnw mazi sou oti ta paidia einai theio dwro,alla vre Soula mou, stin periptwsi pou den exeis ston ilio moira thes na mou peis oti tha kratages to paidi?
kai deuteron an to kratages 9 mines mesa sou tha to edines gia iothesia?Egw den tha to ekana pote,an to kratousa 9 mines mesa mou tha protimousa na ginw pou@@@a kai na douleuw 48wres to 24wro, para na dwsw to diko mou paidi kapou allou,to xanalew den SYMFWNW me tis ektrwseis, alla otan eisai exw apo to xoro polla tragoudia les.
Ειναι πιο εντιμο να βγεις στο πεζοδρομιο για να μεγαλωσεις το παιδι σου απο το να το πεταξεις στα σκουπιδια αγαπητη, Αγαπη μου...εαν και εφοσον κατι νοιωθεις για αυτο.Ομως δυστυχως υπαρχουν και αυτες που απλα κανουν σεξ αρα σε αυτες ας μεινει η απολαυση των 15 λεπτων και σε καποιους η χαρα μιας ζωης...και ξερεις κατι? Ενα παιδι δεν θελει πολλα για να μεγαλωσει..
Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 10, 2008 23:59 Θέμα δημοσίευσης:
kokoi έγραψε:
Ειναι πιο εντιμο να βγεις στο πεζοδρομιο για να μεγαλωσεις το παιδι σου απο το να το πεταξεις στα σκουπιδια αγαπητη, Αγαπη μου...εαν και εφοσον κατι νοιωθεις για αυτο.Ομως δυστυχως υπαρχουν και αυτες που απλα κανουν σεξ αρα σε αυτες ας μεινει η απολαυση των 15 λεπτων και σε καποιους η χαρα μιας ζωης...και ξερεις κατι? Ενα παιδι δεν θελει πολλα για να μεγαλωσει..
ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΣ ΘΕΛΕΙ , ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ.
ΚΟΚΟΙ, ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.
Απαγορεύεται η χρήση του περιεχομένου του GrLove.Com, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. Τα κείμενα που δημοσιεύονται στο GrLove.Com είναι διαθέσιμα μόνο σε RSS / XML μορφή.